Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire vloer

Ben je op zoek naar een dunne vloerbekleding met een stijlvolle, karateristieke betonlook? Beton cire is een ideaal materiaal voor vloeren in verschillende ruimtes van je woning: in de badkamer, woonkamer of slaapkamer, … Maar hoe plaats je zo’n cement gietvloer? Wat is de prijs? En wat zijn de voordelen van een beton cire vloer? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen
Prijs
Plaatsing
Alternatieven
Offertes aanvragen

 

 

Wat is een beton cire vloer?

Beton cire is een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Deze afwerkingslaag is ideaal voor vloeren door z’n harde structuur en geringe dikte (slechts 2 à 3 mm).  Daarnaast kan je beton cire ook gebruiken voor tal van andere toepassingen zoals:

 • wanden (ook in badkamers en toiletten)
 • trappen
 • keukenaanrechten
 • terrassen
 • tv-meubels en kasten

TIP: denk je eraan om een beton cire vloer te laten plaatsen? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

beton cire vloer

 

 

Voordelen van beton cire vloeren

Beton cire vloeren hebben heel wat voordelen. We zetten ze voor jou op een rijtje:

 • Mogelijk op elke ondergrond: zolang de ondergrond vormvast en vlak is, kan een beton cire vloer op alle ondergronden: oude tegels, natuursteen, betonnen ondervloer en chape. Enkel beton cire op hout is minder aangeraden. Je oude vloer uitbreken is bovendien niet nodig. De vakman giet de vloer er gewoon bovenop.
 • Zeer dun: de vakman brengt de betonstuc aan met een dikte van 2 à 3 mm. Deze cement gietvloer is dus ideaal als je slechts een beperkte opbouwhoogte hebt.
 • Vele uitvoeringen: beton cire vloeren zijn beschikbaar in verschillende structuren, glansgraden en in meer dan 50 verschillende kleuren. Zo vind je altijd een beton cire vloer op jouw maat.
 • Water-, olie- en krasbestendig: dankzij een speciale coating is de vloer volledig waterdicht en beschermd tegen vet en vuil. Een beton cire vloer is bovendien ook slijtvast en krasbestendig. Zo’n vloer past dus perfect in vochtige ruimtes. Wil je graag een beton cire badkamer vloer laten plaatsen? Dat kan dus perfect.
 • Onderhoudsvriendelijk: een vloer uit beton cire is altijd naadloos. Je hebt dus geen last van voegen. Daardoor valt een beton cire vloer erg vlot en eenvoudig te onderhouden.
 • Beton cire vloerverwarming: beton cire kan je combineren met vloerverwarming. De beton cire gietvloer komt dan boven de verwarmingsbuizen.

 

 

Kosten beton cire vloer

De kosten voor een beton cire vloer hangen af van de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de werken, de ondergrond, … Gemiddeld mag je rekenen op een prijs van 80 à 140 euro per m², incl. btw en plaatsing.

Let op: de prijs kan ook verschillen per vakman. Daarom vergelijk je best verschillende offertes. Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij 2 à 3 vakmannen actief in jouw buurt kan eenvoudig via onze offertepagina.

 

beton cire vloeren

 

 

Plaatsing beton cire vloeren

Het aanbrengen van een betonstuc vloer is arbeidsintensief en vergt de nodige expertise en ervaring. Een vakman gaat als volgt te werk:

 1. Ondergrond voorbereiden

  De vakman maakt de ondergrond vet- en stofvrij en herstelt eventuele barsten en scheuren met een plamuurmiddel. Een poreuze ondergrond krijgt een extra primer om een goede hechting van de beton cire te garanderen.

 2. Beton cire aanbrengen

  De beton cire gietvloer bestaat uit 2 lagen. De eerste dekkende grondlaag moet 2 à 4 uur drogen. Daarna brengt de vakman de tweede laag met het gewenste effect aan. Die moet ook nog eens 24u drogen.

 3. Beton cire schuren

  Is de beton cire volledig uitgedroogd? Dan zal de vakman de gietvloer schuren. Hoe langer hij dit doet, hoe meer kleureffecten er verschijnen.

 4. Beton cire afwerken

  Na 4 à 6 dagen behandelt de vakman de vloer met een beschermende, waterdichte coating. Zo is je beton cire vloer bestand tegen vocht, vet en vuil.

 

 

Alternatieven voor beton cire vloer

Er zijn verschillende alternatieven voor beton cire, elk met hun eigen kenmerken. Net als beton cire zijn al deze alternatieve materialen waterdicht. In de onderstaande tabel vind je een handig overzicht:

MicrotoppingKunststofMortexCementgebonden gietvloer
SamenstellingCement, kunsthars & minerale pigmentenPolyurethaanKalk, cement & toeslagstoffenCement, toeslagstoffen & bindmiddelen
Dikte1-3 mm2-3 mm2-3 mm3-8 mm
Richtprijs
(incl. btw en plaatsing)
€ 100-155/m²€ 80-120/m²€ 75-125/m²€ 75-150/m²

 

Twijfel je nog tussen verschillende gietvloeren? Laat je dan adviseren door een vakman. Hij geeft je graag meer uitleg over de verschillende mogelijkheden op maat van jouw situatie en wensen. Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen actief in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen