Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire buiten: toepassingen & prijzen

Beton cire zie je veel in keukens en badkamers. Maar wist je dat je met dit pleistermateriaal ook buiten een mooie betonlook kan creëren? Beton cire buiten bestaat uit cement, hars, pigmentpoeder en meerdere toeslagstoffen, maar dan gecombineerd met een PU-coating voor extra bescherming. Hoe gaat een expert te werk en op welke prijzen mag je rekenen? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Betonstuc voor buiten: prijs
Hoe beton cire buiten aanbrengen?
Zelf aanbrengen of expert inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarom beton cire buiten gebruiken?

Beton cire bestaat doorgaans uit een primer en 2 à 3 betonstuc lagen, maar de afwerking is dan nog niet goed beschermd tegen slecht weer. Met een PU-coating (polyurethaan) maak je beton cire waterdicht én weersbestendig.  Daarnaast zijn er nog meer voordelen. Een kort overzicht:

 • Vele toepassingen: beton cire is buiten toe te passen voor looppaden en trappen, maar denk ook aan je terras of buitenkeuken. Hoe je het ook gebruikt, beton cire buiten voegt een modern en stijlvol tintje toe aan je tuin.
 • Dunne afwerking: een beton cire afwerking is maar 2 à 3 mm dik. Dit betekent dat het makkelijk toe te passen is. Je verliest dus geen tuinoppervlakte, er zijn geen problemen met de opbouwhoogte, …
 • Duurzaam & antislip: beton cire gaat erg lang mee. Zo is het naadloos en vochtwerend, waardoor verschillende soorten vuil, schimmels, vocht, … de afwerking niet kunnen aantasten. Daarnaast is beton cire vaak voorzien van een antisliplaag, waardoor je valpartijen bij slecht weer vermijdt.
 • Onderhoudsvriendelijk: beton cire is een naadloze afwerkingslaag, waardoor vuil en vocht niet snel in hoekjes en kieren blijven hangen. Het resultaat is een oppervlak dat je makkelijk schoon houdt. Je hebt alleen een microvezeldoek en een neutraal schoonmaakmiddel nodig.
 • Moderne uitstraling: het gaat om een strakke, naadloze afwerkingslaag die perfect past in een modern exterieur. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende kleuren. Zo pas je beton cire buiten precies toe zoals jij dat wil.

Meer weten over beton cire voor buiten? Kom dan vrijblijvend & snel in contact met meerdere erkende vakmensen actief in je buurt via onze gratis offerteservice.

beton cire buiten

 

Mogelijke buitentoepassingen van beton cire

Beton cire is een veelzijdige afwerking voor verschillende oppervlakken. En dat merk je ook aan alle mogelijke toepassingen voor je buitenomgeving. Enkele voorbeelden:

 

1. Tuinbestrating met beton cire

Beton cire is vaak de gekozen afwerking voor oppervlakken waar je overheen loopt, zoals looppaden, terrassen en vloeren. Maar denk bv. ook aan de randen langs je zwembad. Die populariteit heeft deze betonlook pleister te danken aan de antisliplaag en het eenvoudige onderhoud. En daarnaast ziet beton cire er natuurlijk erg stijlvol uit en ook strakker dan standaard klinkers, tegels of andere soorten bestrating.

 

2. Trappen met beton cire

Naast vloeren en looppaden kan je beton cire buiten ook toepassen voor trappen. Vanwege de antisliplaag van zo’n afwerking is de kans op valpartijen klein en is het een ideale keuze als je veel tijd buiten doorbrengt, als je kinderen hebt, … Je geniet zo van een moderne, minimalistische en bovenal veilige trap.

 

3. Buitenkeukens met beton cire

Je kan deze pleister ook gebruiken als mooie afwerking van je buitenkeuken. Denk aan de omliggende wanden, je vloer, … Zelfs tuinmeubels kan je afwerken met beton cire. Het resultaat? Een strakke buitenkeuken waar je heerlijk kan vertoeven in de zomer.

 

TIP: kies altijd voor een ervaren plaatser!

Hoe je beton cire voor buiten ook toepast, laat de plaatsing altijd over aan een specialist.  Zo ben je zeker van gericht advies, prijzen op maat en een mooi eindresultaat met een lange levensduur. Je komt vrijblijvend én snel in contact met dit soort specialisten via de offerteservice van Solvari. Vergelijk nu meerdere experts in je buurt.

 

Betonstuc voor buiten: prijs

Beton cire voor buiten kost doorgaans zo’n € 80 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Het is dus wat prijziger dan standaard tegels, vooral vanwege de complexere plaatsing. Benieuwd naar een exacte prijs? Die is vooral afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, de specifieke ondergrond en het totale oppervlak.

LET OP: dit is enkel een richtprijs. Wil je precies weten wat je mag verwachten? Vergelijk dan meerdere specialisten actief in je buurt via onze offerteservice. Zo krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen en kies je altijd het meest voordelige voorstel. Start je aanvraag hier.

 

betoncire buiten

 

Hoe beton cire buiten aanbrengen?

De plaatsing van beton cire buiten is vrij complex vanwege de verschillende stappen. Bovendien komen er ook geen machines aan te pas. Hoe gaat een expert doorgaans te werk? Je leest het hieronder!

 

 1. Ondergrond voorbereiden

  Deze moet eerst vormvast en schoon zijn. Zo dicht een vakspecialist eventuele barsten met een plamuurmiddel, brengt hij een primer aan als de ondergrond poreus is, … Daarnaast vergt elke ondergrond een nét iets andere aanpak. Zo moet een houten ondergrond ook schimmel- en insectvrij zijn. Een expert zorgt voor de juiste voorbereiding.

 2. Beton cire aanbrengen

  Na de voorbereiding van de ondergrond en het aanmaken van de beton cire brengt de expert dit in meerdere lagen aan met een spaan. De 1ste laag is zo dun mogelijk, maar moet wel helemaal dekkend zijn om als goede ondergrond te fungeren. Is deze eenmaal droog (gemiddeld 3 à 4 uur)? Dan is het tijd voor de 2e en eventueel 3e laag. Hierbij kan de expert voor de gewenste uitstraling zorgen. Dit moet wat langer drogen, namelijk minstens 24 uur.

 3. Oppervlak afwerken

  Is de beton cire droog? Dan schuurt je expert het eindresultaat op en maakt hij de laag hierna stofvrij. Als laatste brengt de specialist een impregneermiddel aan, gevolgd door de PU-coating (doorgaans in 2 lagen voor een volledige dekking). Zo is de beton cire helemaal waterdicht, krasvrij en weersbestendig.

 

Zelf aanbrengen of expert inschakelen?

Het lijkt aantrekkelijk om beton cire buiten zelf aan te brengen, maar hier zitten wel enkele haken en ogen aan. Wanneer kies je best voor een specialist met ervaring? Beide opties op een rij!

 

OPTIE 1: zelf beton cire buiten aanbrengen

In theorie kan je zelf beton cire aanbrengen. Zo bespaar je op de arbeidskosten en ben je goedkoper uit. Je moet wel goed weten waar je mee bezig bent. Zo moet je de juiste materialen inkopen, zorgen voor een goede mix van je betonstuc, je beton cire goed aanbrengen, het totaalplaatje netjes afwerken, …

Doe je dit niet? Dan krijg je problemen met je beton cire. Denk aan klonters, stukken die niet egaal zijn, …  Kortom, bereid je goed voor. Als je weet wat je doet, kan je een kleiner project prima zelf oppakken. Is het een groter project? Dan laat je het best over aan een expert.

 

OPTIE 2: beton cire specialist inschakelen

Beton cire buiten aanbrengen is een complexe klus. Al helemaal als je zeker wil zijn van een waterdicht, 100% egaal eindresultaat. In de meeste gevallen kies je dus best voor een echte betonstuc specialist. Een lijstje met de voordelen:

 • Gericht advies: is het oppervlak in kwestie eigenlijk wel geschikt voor een beton cire afwerkingslaag? Zijn er specifieke factoren waar je op moet letten voor een net eindresultaat? Zijn er alternatieven voor een soortgelijke betonlook? Een expert brengt je helemaal op de hoogte en begeleidt je tijdens het hele proces.
 • Kwalitatief eindresultaat: alleen als je het werk overlaat aan een expert, ben je helemaal zeker van een mooi eindresultaat. Die weet namelijk precies wat hij doet en vermijdt alle fouten die een doe-het-zelver al snel maakt.
 • Lagere inkoopprijs voor materialen: vakmensen kopen hun materiaal vaak op grote schaal in, waardoor ze flink besparen. En dit merk je zelf ook! Zo zijn de materiaalkosten die een expert verrekent lager dan je zou denken.
 • Garantie: gaat er onverhoopt tóch iets mis tijdens de uitvoering van de werken? Dan neemt de expert eventuele herstelkosten voor zijn eigen rekening.

 

Interesse in beton cire voor buiten = offertes vergelijken!

Wil je nog wat meer weten over beton cire? Of ben je al overtuigd en wil je het zo snel mogelijk laten aanbrengen? Vergelijk dan snel meerdere voorstellen van vakmensen via onze offerteservice. Zo kies je zelf het beste voorstel en geniet je altijd van gericht advies, prijzen op maat en een mooi eindresultaat. Start je aanvraag via het formulier:

 

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen