Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire keuken

Wil je koken in stijl? Beton cire of betonstuc geeft jouw keuken een hippe betonlook en is ook eenvoudig in onderhoud. Hoe kan je dit pleistermateriaal toepassen in je keuken? En hoeveel kost een beton cire keuken ongeveer? In dit artikel zetten we alles voor jou op een rijtje.

Ga snel naar:
Toepassingen
Prijs keuken beton cire
Onderhoud
Plaatsing
Offertes aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor een beton cire keuken?

Beton cire is een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Je kan er een dunne laag (2 à 3 mm) van aanbrengen op muren, vloeren, trappen… Ook in keukens biedt deze afwerkingslaag met een betonlook tal van voordelen:

 • Water-, olie- en krasbestendig: een vakman werkt de beton cire af met een coating die beschermt tegen vocht, vet en vuil. Daarnaast is deze pleisterlaag ook sterk en slijtvast.
 • Onderhoudsvriendelijk: beton cire heeft geen voegen. Het is een naadloze afwerkingslaag, waardoor je deze bepleistering makkelijk kan schoonmaken.
 • Volledig personaliseerbaar: betonstuc is beschikbaar in verschillende kleuren, structuren en glansgraden. Zo vind je altijd een look die perfect bij je keuken past.
 • Vele toepassingen: je kan kiezen voor een betonstuc aanrechtblad, keukenvloer, keukenwand, wasbak, …

TIP: heb je interesse in een beton cire keuken? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

beton cire keuken

 

 

 

Toepassingen beton cire keuken

Betonstuc kent allerlei toepassingen in de keuken: het keukenblad, de wanden, de vloer en zelfs de wasbak! Hieronder geven we je meer info per toepassing:

 

1. Beton cire keukenvloer

Door de harde structuur en de geringe dikte is beton cire ideaal voor vloeren. Met een betonstuc vloer geef je jouw keuken een stoere betonlook in een handomdraai.

 

2. Beton cire keukenblad

Wil je een groot keukeneiland? Of toch liever een klein aanrecht? Het kan allemaal. Een beton cire keukenblad is beschikbaar in verschillende afmetingen. Het lijkt op een betonnen aanrechtblad, maar het is niet zo zwaar en massief. Daarnaast past zo’n betonstuc keukenblad in elk interieur, van landelijk en rustiek tot strak en modern.  Je kan namelijk kiezen uit meer dan 50 kleuren en verschillende structuren en glansgraden. Pluspunt: een vakman brengt beton cire gewoon aan bovenop jouw bestaande aanrechtblad. Handig, toch?

 

3. Beton cire keukenwand

Een beton cire wand kan in jouw keuken bv. aan het fornuis of aan de gootsteen. Het is een goedkoop alternatief voor tegels. Spatten van tijdens het koken kan je eenvoudig verwijderen met een doekje. Er zijn namelijk geen voegen waar er zich etensresten kunnen in ophopen.

 

4. Beton cire wasbak

Een beton cire wasbak is nog een manier om jouw keuken een hippe betonlook te geven. Je kan jouw wasbak samen plaatsen met het werkblad of kiezen voor een afzonderlijke wasbak. Een speciale coating zorgt ervoor dat de wasbak helemaal waterdicht is. En bovendien kan je de kleur aanpassen aan jouw interieur dankzij pigmenten die aan het materiaal worden toegevoegd. Zo maak je van je wasbak dé eyecatcher van de keuken.

 

 

Prijs betonstuc keuken

De prijs voor een betonstuc keuken hangt af van de moeilijkheidsgraad van de werken, de ondergrond, de oppervlakte, de afwerking, … Gemiddeld betaal je tussen 80 en 140 euro per m², incl. btw en plaatsing.

Belangrijk: de kostprijs kan ook verschillen van vakman tot vakman. Wil je snel en gericht prijzen, maar ook adviezen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis en eenvoudig offertes aan bij 2 à 3 specialisten actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

betonstuc keuken

 

 

Onderhoud beton cire keuken

Beton cire is hard, waterdicht en naadloos. Hierdoor is deze pleisterlaag makkelijk schoon te houden en heeft het amper onderhoud nodig. Bij andere steen- of houtsoorten kan er verkleuring optreden omdat afvalstoffen na verloop van tijd in het materiaal trekken. Dit is niet zo bij beton cire. Met de onderstaande schoonmaaktips is jouw beton cire keuken altijd spik en span:

 • Gebruik voor de dagelijkse schoonmaak gewoon lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel zoals allesreiniger of groene zeep.
 • Reinig jouw beton cire keuken met een gewone spons of doek en geen schuurspons. Zo vermijd je mogelijke beschadiging van de beschermende coating op de beton cire.
 • Vermijd chloor, bleekmiddel of ontstopper, want anders kunnen er kleurverschillen ontstaan.
 • Gebruik anti-kalk middelen maar eenmaal per maand en spoel goed na met water.
 • Verwijder olie en vette producten zo snel mogelijk en met veel water. Anders riskeer je kringen op het oppervlak van de beton cire.

 

 

Plaatsing van een betoncire keuken

Een vakman plaatst een betoncire keuken altijd volgens een vast stappenplan. Dat ziet er als volgt uit:

 1. Ondergrond voorbereiden

  Eerst en vooral herstelt de vakman eventuele barsten en scheuren in de ondergrond. Hij maakt het oppervlak ook volledig vet- en stofvrij. Voor een beton cire aanrecht plaatst een vakman eerst een MDF-plaat.

 2. Beton cire aanbrengen

  Daarna brengt de vakman de beton cire aan in 2 lagen. De grondlaag moet 2 à 4 uur drogen. In de tweede laag brengt de vakman de gewenste structuren aan.

 3. Beton cire schuren

  Na 24 uur drogen kan de vakman het beton cire schuren. Voor een aanrecht maakt hij het zo glad als jij wil.

 4. Beton cire afwerken

  4 tot 6 dagen later brengt de vakman een impregneerlaag en een waterdichte coating aan. Zo is jouw keuken beschermd tegen vocht, vuil en vet.

TIP: op zoek naar een vakman voor je beton cire keuken? Je kan gratis voorstellen aanvragen bij vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen