Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire badkamer

Wil je je badkamer een decoratieve betonlook geven? Ben je op zoek naar een waterdicht, onderhoudsvriendelijk materiaal voor de vloer, wanden, wastafel(s), … van je badkamer? Dan is beton cire (een soort pleisterwerk van hars en cement) ideaal. Welke uitvoeringen bestaan er allemaal? Hoeveel kost beton cire voor je badkamer? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Uitvoeringen
Prijs
Onderhoud
Plaatsing
Alternatieven
Offertes aanvragen

 

 

 Waarom beton cire in de badkamer?

Beton cire is een dunne stuclaag (2 à 3 mm) die bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder.  Dit pleistermateriaal staat ook bekend als betonstuc. Het is hip, praktisch en kent vele toepassingen (vloeren, wanden, wastafel, …). Bovendien is beton cire ook:

 • volledig waterdicht en krasbestendig
 • naadloos en heel onderhoudsvriendelijk
 • geschikt voor bijna elk type ondergrond
 • beschikbaar in een brede waaier aan uitvoeringen

TIP: wil je meer weten over de mogelijkheden van beton cire in de badkamer? Een professionele plaatser geeft je graag advies op maat. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes en voorstellen van vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

beton cire badkamer

 

 

Uitvoeringen beton cire badkamer

Je vindt altijd een badkamer in beton cire op maat van jouw specifieke wensen. Je kan namelijk verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1. Kleuren

Net als bij beton is de standaardkleur van beton cire grijs. Wil je liever een andere kleur? Dat is geen enkel probleem. Dankzij de toevoeging van pigmenten zijn meer dan 50 kleuren mogelijk: van allerlei aardetinten tot felle kleuren zoals rood, groen of blauw.

 

2. Structuren

Een professionele plaatser brengt beton cire aan met een speciale spaan. Hierdoor kunnen er in het pleistermateriaal speciale structuren en effecten ontstaan. Heb je het graag modern en strak? Kies dan voor een egale, effen structuur. Waan je je liever in Oosterse sferen? Vraag dan om de beton cire aan te brengen met zichtbare veegsporen.

 

3. Glans

Na het aanbrengen van de beton cire werkt de vakman het af met een ‘sealer’. Die beschermende coating maakt het oppervlak niet enkel waterdicht, het zorgt ook voor een gemakkelijker onderhoud. Je kan kiezen tussen een matte of een glanzende coating.

 

Welke beton cire badkamer kies ik best?

Ga je beter voor een egale, grijze betonlook in je badkamer? Of eerder een opvallende kleur met een speciale structuur? Een professionele plaatser bekijkt graag met jou alle mogelijkheden van beton cire in je badkamer. En dat is niet alles… Hij zorgt ook voor een correcte plaatsing met enkel hoogwaardige materialen. Zo kan je jarenlang van je beton cire badkamer genieten.

TIP: op zoek naar een plaatser actief in jouw buurt? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende vakmannen via onze offertepagina.

 

 

Prijs beton cire badkamer

De prijs voor een beton cire badkamer hangt af van de oppervlakte van je badkamer, de ondergrond en de moeilijkheidsgraad van de werken. Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van 80 à 140 euro per m², incl. btw en plaatsing.

Belangrijk: de prijs kan verschillen van vakman tot vakman. Daarom vraag je best offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina. Zo kan je gericht prijzen, maar ook werkwijzen, adviezen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

badkamer beton cire

 

 

Onderhoud beton cire badkamer

Goed nieuws: een badkamer met beton cire heeft amper onderhoud nodig. Alleen moet je wel opletten voor mogelijke beschadigingen tijdens het poetsen. We geven graag enkele tips voor een vlekkeloze schoonmaak van je beton cire badkamer:

 • Reinig de beton cire in je badkamer gewoon met allesreiniger of groene zeep. Gebruik ook niet te veel zeep. Zo voorkom je een vettig laagje op de beton cire in je badkamer.
 • Gebruik nooit chloor of bleekmiddel. Anders kunnen er kleurverschillen ontstaan.
 • Beperk anti-kalk middelen tot een maandelijks gebruik en spoel goed na met water. Laat ook geen leidingwater op de beton cire staan. Anders kunnen er weer snel kalkvlekken ontstaan.
 • Heb je een beton cire vloer in je badkamer? Veeg of stofzuig die dan regelmatig. Zo vermijd je dat de schurende werking van zand en vuil de toplaag van je vloer beschadigt.

 

 

Plaatsing beton cire badkamer

Beton cire plaatsen in de badkamer is een precieze klus die de nodige ervaring en expertise vergt. Een professionele plaatser gaat als volgt te werk:

 1. Ondergrond voorbereiden

  De vakman herstelt eerst alle eventuele barstjes en scheurtjes in de ondergrond met een plamuurmiddel. Bij een poreuze ondergrond brengt hij ook een primer aan om een goede hechting van de beton cire te garanderen.

 2. Beton cire aanbrengen

  Daarna brengt de vakman de beton cire aan in 2 lagen. De eerste laag of de grondlaag is zeer dun en tegelijk ook dekkend. Na 2 à 4 uur drogen brengt hij de tweede laag met het gewenste effect aan. Beide lagen moeten daarna nog 24 uur drogen.

 3. Beton cire schuren

  In een volgende stap schuurt de vakman de beton cire. Hoe langer hij het oppervlak schuurt, hoe meer kleureffecten. Na het schuren verwijdert hij ook al het stof.

 4. Beton cire afwerken

  Ten slotte werkt de vakman de beton cire af met een coating. Zo is de pleisterlaag beschermd tegen vocht, vuil en vet.

TIP: wil je graag beton cire in je badkamer laten plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Alternatieven voor een beton cire badkamer

Naast beton cire zijn er ook nog andere afwerkingslagen die je kan gebruiken voor een badkamer met een betonlook: tadelakt, mortex, microcement, … Ze hebben allemaal een licht andere samenstelling en dikte.  Ook de afwerkingsmogelijkheden en voor- en nadelen variëren per materiaal.

Benieuwd naar de verschillende eigenschappen van deze materialen? Een vakman vertelt er je graag meer over. Laat je gratis adviseren door vakmannen in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen