Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Microcement

Microcement is een van de alternatieven voor beton cire. Maar waarvoor kan je deze dunne afwerkingslaag allemaal gebruiken? En wat is de richtprijs? We beantwoorden al jouw vragen in dit artikel.

Ga snel naar: 
Toepassingen
Voor- en nadelen
Prijs
Onderhoud
Plaatsing
Veelgestelde vragen (FAQ)
Offertes aanvragen

 

 

Wat is microcement?

Microcement is een dunne coating (1 à 3 mm) op basis van cement, kunsthars en minerale pigmenten. Het is een hoogstaande decoratieve afwerking die op bijna alle ondergronden toepasbaar is. Net zoals bij beton cire brengt een vakman microcement met de hand aan. Deze plaatsing zorgt voor een unieke betonlook.

TIP: wil je meer weten over microcement? Een vakman geeft je graag advies op maat. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

microcement

 

 

Toepassingen microcement

Microcement is net als beton cire een veelzijdig materiaal. Deze afwerkingslaag kent vele toepassingen en kan je zowel decoratief als functioneel gebruiken. Een kort overzicht:

  • Microcement vloer: dit is de meest frequente toepassing van microcement. Je ziet microcement vloeren vaak terug in woningen, winkels, kantoren, restaurants, … De dunne laag met hoge hardheid en dito weerstand maken van microcement een ideaal vloermateriaal.
  • Microcement badkamer: microcement is volledig waterdicht en heeft geen voegen. Dit pleistermateriaal valt dan ook makkelijk en snel schoon te maken. Microcement in vochtige ruimtes als de badkamer heeft dus een grote meerwaarde.
  • Microcement muur: door je wanden te bekleden met microcement geef je ze een unieke uitstraling. De coating is origineel, robuust, maar toch ook elegant én natuurlijk.
  • Microcement buiten: microcement kan je ook buitenshuis aanbrengen. Zwembaden en vijvers krijgen deze coating vaak omdat die 100% waterdicht is.
  • En daar blijft het niet bij: ook plafonds, keukenbladen, trappen, meubels , … kunnen een laag van microcement krijgen.

 

Laat je adviseren door een vakman

Wil je graag microcement plaatsen in je woning? Een vakman kan je advies op maat geven. En dat is niet alles… Hij zorgt ook voor een correcte plaatsing met enkel hoogwaardige materialen.  Je kan gratis offertes vergelijken van verschillende vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice 

 

 

Voor- en nadelen microcement

  • Vele toepassingen: microcement kan zowel binnen- als buitenshuis op muren, vloeren, plafonds, …
  • Volledig personaliseerbaar: deze coating is beschikbaar in verschillende microcement kleuren, texturen en glansgraden.
  • Eenvoudig in onderhoud: enkel reinigen met een milde zeep en een doek is voldoende.
  • Dunne coating: microcement is heel dun (1 à 3 mm) en heeft bovendien ook geen voegen.
  • Waterdicht: dit maakt microcement ideaal voor badkamers, zwembaden en zelfs vijvers.
  • Sterk en duurzaam: de afwerkingslaag is goed bestand tegen krassen en slijtage.

 

  • Niet op elke ondergrond: de vochtigheidsgraad van jouw ondergrond mag niet hoger zijn dan 5%. Anders riskeer je scheuren tijdens het uitharden van de microcement.
  • Prijs: microcement is iets duurder dan de andere alternatieven voor beton cire.

 

 

Prijs microcement

Het kostenplaatje voor deze afwerkingslaag hangt af van 4 factoren: de oppervlakte, de moeilijkheid van de werken, het type ondergrond en hoe vaak je de ondergrond gebruikt. Gemiddeld bedraagt de microcement prijs 100 à 135 euro per m² voor standaard gebruik en 120 à 155 euro per m² voor intensief gebruik, telkens incl. btw en plaatsing.

Let op: de prijzen voor het plaatsen van microcement kunnen verschillen per vakman. Prijzen van verschillende vakmannen vergelijken is dus de boodschap. Dit kan eenvoudig en gratis via onze offerteservice.

 

microcement badkamer

 

 

Onderhoud microcement

Microcement is heel eenvoudig te onderhouden. Regelmatig jouw afwerkingslaag schoonmaken met water en een neutraal schoonmaakmiddel is namelijk voldoende. Toch geven we je graag nog wat onderhoudstips mee:

  • Voorkom krassen van zand of steentjes op het microcement oppervlak door regelmatig te stofzuigen.
  • Versleep geen zware voorwerpen op het microcement. Zo kan je de coating beschadigen.
  • Plaats geen zware vochtige objecten op jouw microcement, zoals een natte bloempot.

 

 

Hoe microcement aanbrengen?

Microcement plaatsen is een arbeidsintensieve klus die de nodige precisie vereist. De plaatsing neemt 3 tot 5 dagen in beslag. Een vakman volgt daarbij de volgende stappen:

 

  1. Ondergrond voorbereiden

    De vakman maakt de ondergrond volledig vet- en stofvrij. Bij een poreuze ondergrond voorziet hij een speciale primer om een goede hechting te garanderen.

  2. Microcement aanbrengen

    Microcement heeft 2 grondlagen en 2 afwerkingslagen nodig. De vakman brengt de grondlagen aan op gaas. Zo is er een stevige basis. In de afwerkingslagen brengt hij de gewenste kleur en structuur aan die jij wil.

  3. Oppervlak afwerken

    Ten slotte werkt de vakman het microcement af om het te beschermen tegen vuil, vocht en verkleuring. Hij brengt eerst 2 lagen poriënvullend impregneermiddel aan en daarna nog 2 lagen afsluitende vernis op waterbasis.

 

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder bundelen en beantwoorden we de veelgestelde vragen over microcement.

 

FAQ 1: Wat is het verschil tussen microcement en beton cire?

Microcement is harder, slijtvaster en duurzamer dan beton cire. Het heeft ook een andere samenstelling. Tegelijkertijd hebben microcement en beton cire ook veel gelijkenissen. Ze zijn beiden waterdicht, dun, naadloos, onderhoudsvriendelijk, personaliseerbaar, mogelijk op verschillende ondergronden, …

 

FAQ 2: Kan microcement samen met vloerverwarming?

Ja, de combinatie van microcement en vloerverwarming is mogelijk. Je moet wel wachten tot 2 dagen na de plaatsing om de vloerverwarming aan te zetten. Daarna voer je de temperatuur ook best geleidelijk op met zo’n 5 graden per dag.

 

FAQ 3: Is microcement antislip?

Neen, maar het kan wel. Vraag gewoon aan je vakman om een extra antislipcoating aan te brengen.

 

FAQ 4: Is microcement hetzelfde als microbeton?

Neen, microbeton is sterker en dikker dan microcement. Met een dikte van zo’n 6 à 8 millimeter is microbeton ook beter geschikt voor intensief gebruikte oppervlaktes en terrassen.

 

Neem contact op met een vakman

Benieuwd naar de mogelijkheden van microcement voor jouw woning? Een vakman geeft je graag meer uitleg op maat. Je kan gratis en eenvoudig offertes aanvragen bij vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor betoncire, microcement, ... ontvangen?

Beton cire, betonstuc, microcement, mortex of een ander gelijkaardig pleistermateriaal laten aanbrengen op je vloeren, wanden, trappen, … ? Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen