Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire trap: mogelijke uitvoeringen & prijs

Wil je met je trap een echte blikvanger creëren in huis? Dan is beton cire een ideaal materiaal voor je traprenovatie. Dankzij deze pleister met een karakteristieke betonlook geniet je van een stijlvolle, strakke en slijtvaste trap die jarenlang meegaat. Uit welke uitvoeringen kan je kiezen? Hoeveel betaal je ongeveer per m²? En wat zijn de grootste aandachtspunten bij de plaatsing van een beton cire trap? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Beton cire trap: kosten
Belangrijke aandachtspunten
Zelf aanbrengen of niet?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een trap in beton ciré?

Bij een nieuwbouwwoning is een massieve, gepolierde betontrap een populaire optie. Maar wat met een trap in een bestaande woning? Geen nood, dankzij beton cire (ook betonstuc genoemd) geniet je ook van die strakke, industriële betonlook. Het gaat om een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder waarmee je vloeren, wanden en dus ook trappen kan afwerken. Zo’n traprenovatie met beton cire heeft enkel voordelen:

  • Dunne afwerkingslaag: over de opbouwhoogte moet je je geen zorgen bij een traprenovatie met beton cire. Een vakspecialist brengt die mortel in verschillende lagen aan, maar de uiteindelijke dikte blijft beperkt tot slechts 2 à 3 mm.
  • Sterk en slijtvast: ondanks die beperkte dikte is betonstuc een erg sterke, harde en slijtvaste afwerking voor je trap. Is de beton cire correct aangebracht op je trap? Dan gaat dat ‘gewreven beton’ jarenlang mee zonder risico op scheurtjes, verkleuringen, …
  • Vele uitvoeringen: met betonstuc tover je je oude trap in een handomdraai om tot een parel aan de kroon van je woning. De stijlvolle betonlook vormt een wereld van verschil met je vorige trap. Bovendien bepaal je zelf de uiteindelijke uitstraling door voor een specifieke kleur, structuur, … te kiezen. Verder lees je meer over de uitvoeringen van trappen in beton cire.
  • Onderhoudsvriendelijke trap: beton cire op een trap kan je makkelijk schoonmaken. Het is een naadloze afwerking, waardoor vuil zich niet tussen voegen kan ophopen. Gewoon af en toe reinigen met water en een neutrale zeep is meer dan voldoende.
  • Waterdicht en vlekbestendig: een vakspecialist werkt je betonstuc trap altijd af met een coating of laklagen. Op die manier is je trap volledig water- en vlekbestendig. De mortel heeft dan een gesloten structuur, waardoor je trap optimaal beschermd is tegen vocht, vet en vuil.

Je trap renoveren met beton cire? Een ervaren vakspecialist geeft je graag meer info over de werkwijze, de mogelijkheden voor jouw trap, … Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

beton cire trap

 

Mogelijke uitvoeringen van een trap in beton cire

Net als met hout en metaal kan je ook met betonlook pleisterwerk vele kanten uit voor je trap. Afhankelijk van jouw interieur en je persoonlijke smaak stel je de ultieme uitvoering van deze mortel samen en kies je een bepaalde afwerking. Maar welke knopen moet je dan doorhakken? We zetten de belangrijkste op een rij:

 

1. Kleur van je beton cire trap

Een vakspecialist verwerkt altijd bepaalde pigmentpoeders in de mortel voor je trap. Je hebt dus de keuze uit een breed scala aan kleuren, waarmee je je gedroomde stijl kan creëren. Hou je van een klassieke betonlook met een grijstint? Of neig je eerder naar warme, natuurlijke aardetinten? Het is allemaal mogelijk met betonstuc!

 

2. Structuur van je beton cire trap

Ook de korrelgrootte van de betonstuc kan verschillen. Zo bepaal je hoe grof of glad je trap is. Je bespreekt dus het best op voorhand met je vakspecialist welke structuur je voorkeur wegdraagt. Hoe gladder je trap, hoe vlotter het onderhoud. Hoe grofkorreliger, hoe groter de antislipwerking.

 

3. Glansgraad van je beton cire trap

Is je trap helemaal ingewreven met meerdere lagen betonstuc? Dan volgt nog de afwerking. Het is die laatste stap die de glansgraad van je trap bepaalt. Met zo’n waterdichte coating of sealer kies je voor een glanzende of een eerder matte uitstraling.

 

TIP: vergelijk de voorstellen van meerdere professionals!

De mogelijkheden voor beton cire trappen kunnen verschillen van specialist tot specialist. Wil je dus graag een zo breed mogelijk zicht op al je opties? Vraag dan voorstellen aan bij meerdere professionals en vergelijk hun aanbod. Zo krijg je bovendien ook een helder zicht op hun prijzen, werkwijzen, adviezen, … De beste garantie op een weloverwogen keuze!

Gratis meerdere offertes vergelijken? Vraag dan gewoon verschillende voorstellen aan bij vakspecialisten in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier!

 

Beton cire trap: kosten

De kosten voor een trap met beton cire hangen vooral af van de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de werken (bv. open of gesloten trap), de staat van de ondergrond, de gekozen uitvoering, … Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van € 80 à 130 per m² (excl. btw en incl. plaatsing).

Een precieze prijs voor jouw trap? Geen probleem, vraag gewoon offertes aan bij meerdere professionals in je buurt. Zo vergelijk je alle kostenposten voor je project en kies je het beste aanbod. Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat!

 

trap beton cire

 

Belangrijke aandachtspunten bij de plaatsing

Betonstuc kan je op verschillende ondergronden aanbrengen. Zo is beton cire op een trap van tegels, marmer, graniet, cement, … zeker mogelijk. Voor een optimaal eindresultaat houdt een vakspecialist wel rekening met enkele specifieke aandachtspunten. Het gaat onder andere om de volgende punten:

 

  • Ondergrond vet- en stofvrij maken: een expert checkt eerst grondig je huidige trap. Moet hij barstjes of gaatjes opvullen voor een perfect egale ondergrond bv.? Daarna maakt hij je trap grondig vet- en stofvrij. Zo is je trap klaar voor de primer. Die zorgt voor een optimale hechting met de verschillende lagen betonstuc.
  • Opletten met lijmresten: een ander aandachtspunt bij de voorbereidende werken zijn mogelijke lijmresten. Het is belangrijk dat die allemaal zorgvuldig zijn verwijderd van je trap. Anders kunnen er mogelijke kleurverschillen ontstaan bij het eindresultaat.
  • Afwerking met coating of laklagen: sommige varianten van betonstuc zijn van nature waterdicht en werkt een professional af met 1 of meerdere laklagen. Zo is je trap optimaal bestand tegen vlekken. Het is ook mogelijk om een waterdichte coating op de lagen beton cire aan te brengen als die mortel niet waterdicht zou zijn.
  • Beton cire op een houten trap: heb je een houten trap? Dan is een renovatie met betonstuc minder aangeraden. Hout kan namelijk krimpen en uitzetten door temperatuurschommelingen. Dat kan op termijn tot microscheurtjes in de beton cire leiden. Ook het hars dat hout mogelijk afgeeft, kan voor problemen zorgen.
  • Beton cire laten uitdrogen en opschuren: een professional brengt betonstuc op je trap altijd in meerdere lagen aan. Het is belangrijk om die lagen goed te laten uitdrogen alvorens een volgende te plaatsen. Zo’n vakspecialist kent de precieze droogtijden van elke laag. Hij schuurt de verschillende lagen ook goed op om je trap zacht en glad te doen aanvoelen.

 

Beton cire op trap zelf aanbrengen of niet?

Betonstuc op een trap aanbrengen vergt de nodige expertise en ervaring. Toch kan je online of in een speciaalzaak kant-en-klare mortels kopen en ook producten om alles zelf te mengen. Is dat doe-het-zelven een goed idee? Of doe je toch het best een beroep op een gespecialiseerde plaatser? Beide opties op een rij:

 

OPTIE 1 = beton cire op trap zelf aanbrengen

Ben je een doorgewinterde doe-het-zelver en heb je de nodige ervaring met pleisterwerken? Dan is het mogelijk om zelf de beton cire op je trap aan te brengen. Hou wel goed rekening met een aantal valkuilen om fouten te vermijden: een correcte voorbereiding van de ondergrond, de droogtijden van de verschillende lagen goed respecteren, voldoende opschuren, een correcte afwerking, …

 

OPTIE 2 = beton cire op trap laten aanbrengen

Een trap afwerken met beton cire is geen doordeweekse klus. Heb je dus onvoldoende ervaring met zo’n pleister met betonlook? En wil je dat de werken correct en ook vlot verlopen? Dan is het in de meeste gevallen veiliger om een vakspecialist in te schakelen. Zo kan je rekenen op…

 

  • Advies op maat: is betonstuc mogelijk op jouw trap? Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? Welke voorbereidende werken zijn nodig bij jouw trap? Een professional inspecteert jouw trap grondig en geeft dan gericht advies voor jouw project.
  • Hoogwaardige materialen: van de primer tot en met de betonstuc zelf en de coating… Een vakspecialist werkt enkel met topkwaliteit. En dat zie je ook aan het eindresultaat en aan de duurzaamheid van je nieuwe trap.
  • Correcte en snelle werken: een professional respecteert de verschillende fases van een traprenovatie met betonstuc. Hij brengt alle lagen zorgvuldig aan en zorgt voor een optimale afwerking. Door zijn ervaring gaan de werken ook snel vooruit.
  • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je voor een traprenovatie met beton cire slechts 6% btw in plaats van 21%. En dat voor zowel de arbeids- als alle materiaalkosten. Dat betekent een behoorlijk verschil op je eindfactuur.

Gratis in contact komen met ervaren professionals? Simpel, daarvoor moet je gewoon het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen