Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire aanbrengen

Beton cire is een dunne stuclaag gemaakt van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Je kan met dit pleistermateriaal vloeren, wanden, trappen, aanrechten, … bekleden.  Beton cire aanbrengen is echter een hele klus. Hoe gaat die plaatsing in zijn werk? En kan het zomaar op elke ondergrond? We beantwoorden alle veelgestelde vragen in dit artikel.

Ga snel naar:
Prijs
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Veelgestelde vragen (FAQ)
Offertes aanvragen

 

 

Hoe beton cire aanbrengen?

Hoewel beton cire maar 2 à 3 mm dik is, vormt het aanbrengen van dit materiaal een arbeidsintensieve en tijdrovende klus. Betonstuc aanbrengen gebeurt altijd volgens een vast stappenplan:

 

1. Ondergrond voorbereiden

Eerst zorgt de vakman voor een vlakke en vormvaste ondergrond. Zo herstelt hij eventuele barsten en scheuren met een plamuurmiddel of glasvezelbewapening. Daarna maakt de vakman de ondergrond volledig vet- en stofvrij. Bij een poreuze ondergrond brengt hij ook een primer aan. Hierdoor ben je zeker van een goede hechting van de beton cire.

2. Betonstuc aanbrengen

Met een beton cire spaan brengt de vakman 2 lagen betonstuc aan. De grondlaag is dekkend, zo dun mogelijk en moet 2 à 4 uur drogen. Aan de tweede laag voegt de vakman de gewenste structuur toe. Deze tweede laag moet 24 uur drogen.

3. Oppervlak schuren

Tijdens de derde stap schuurt de vakman het volledige oppervlak. Hoe langer hij het schuurt, hoe beter je de structuur en het kleureffect zal zien.

4. Beton cire waterdicht maken

Na 4 à 6 dagen uitharden krijgt het beton cire een impregneermiddel om de kleur te behouden en een beschermende, waterdichte coating of PU sealer. Dat is belangrijk om de beton cire doeltreffend en duurzaam te beschermen tegen vocht, vet en vuil.

TIP: op zoek naar een vakman om beton cire aan te brengen? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat bij verschillende vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

Prijs aanbrengen beton cire

De prijs voor beton cire hangt af van de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de werken, het type ondergrond, eventuele specifieke wensen, … Beton cire laten aanbrengen kost je gemiddeld 80 tot 140 euro per m², incl. btw & plaatsing.

Let op: deze richtprijs kan verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht en vlot prijzen, maar ook adviezen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

beton cire aanbrengen

 

 

Beton cire zelf plaatsen of laten plaatsen?

Kan je zelf beton cire aanbrengen of besteed je het toch beter uit? We overlopen beide opties voor jou.

 

1. Zelf beton cire aanbrengen

Zelf beton cire aanbrengen is af te raden. Doordat je betonstuc handmatig moet aanbrengen, hangt de kwaliteit en het uitzicht dus sterk af van jouw werkwijze en het materiaal. Als doe-het-zelver heb je namelijk kans op klonters, scheuren en kleurverschillen. Daarbovenop moet je als particulier ook 21% btw betalen op al de materialen, terwijl een vakman zijn materiaal kan aankopen aan het verlaagde tarief van 6%.

 

2. Beton cire laten aanbrengen

Met een beton cire specialist ben je zeker van het beste resultaat. Naast professioneel materiaal en de nodige vakkennis mag je ook rekenen op:

 • Advies op jouw maat: een vakman geeft je al de info over de mogelijkheden van beton cire en de alternatieven. Hij bekijkt jouw project in detail en maakt samen met jou de juiste keuze.
 • Correcte uitvoering: dankzij zijn ervaring en expertise brengt een vakman het beton cire vlekkeloos aan zonder scheuren, kleurverschillen en klonters, …
 • Hoogwaardige materialen: een beton cire expert werkt enkel met kwaliteitsvolle materialen. In de groothandel kan hij die ook verkrijgen aan scherpe prijzen.
 • Verlaagd btw-tarief: is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een btw-tarief van 6% in plaats van 21%, zowel voor de materialen als de arbeidskosten.

CONCLUSIE: neem dus het zekere voor het onzekere en vraag offertes aan bij beton cire specialisten actief in je buurt. Dat kan gratis en vrijblijvend via onze offerteservice.

 

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Als je beton cire laat aanbrengen, komt daar heel wat bij kijken. Hieronder beantwoorden we voor jou enkele veelgestelde vragen:

 

FAQ 1: Kan beton cire op elke ondergrond?

Ja, maar de ondergrond moet vormvast en vlak zijn, bv. oude tegels, natuursteen, een betonnen ondervloer en chape. Bovendien is het uitbreken van jouw oude vloer niet nodig. Het beton cire komt er gewoon bovenop. Elke ondergrond heeft wel een andere voorbereiding nodig. Een kort overzichtje:

 • Gipsplaten: stuken en gaasband in de hoeken
 • Tegels: ontvetten en egaliseren
 • Oude ondergrond: schuren en vastmaken van losse stukken
 • Badkamer: stuken met cementgebonden mortel
 • Hout: is minder aangeraden voor beton cire. Het kan uitzetten en krimpen, waardoor er scheuren kunnen verschijnen. Wil je toch beton cire laten aanbrengen op hout? Laat dan eerst een laag van plamuur op het hout aanbrengen.

 

FAQ 2: Kan je beton cire schilderen?

Neen, beton cire overschilderen is niet mogelijk. Dit pleistermateriaal is afgewerkt met een waterdichte coating, waardoor de verf niet kan hechten. Je kan jouw betonstuc wel volledig personaliseren voor de plaatsing. Je kan daarbij kiezen uit verschillende structuren, glansgraden en meer dan 50 kleuren.

 

FAQ 3: Hoe onderhoud je beton cire?

Beton cire is naadloos en heeft dus amper onderhoud nodig. Pas wel op voor beschadigingen tijdens het poetsen. Gebruik nooit chloor of bleekmiddel, beperk anti-kalk middelen tot eenmaal per maand en wees ook spaarzaam met zeep.

TIP: via het onderstaande offerteformulier vraag je vrijblijvend en gratis offertes aan bij beton cire experts actief in jouw buurt:

 

 

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen