Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire muur

Wil je je wanden in huis stijlvol, onderhoudsvriendelijk en tijdloos afwerken? Dan is beton cire een ideaal materiaal. Zo’n robuuste en krasbestendige afwerkingslaag met een betonlook leent zich perfect om wanden, vloeren, trappen, meubels, … te bekleden. In dit artikel zoomen we dieper in op de voordelen, de gemiddelde prijs en de plaatsing van een beton cire muur!

Ga snel naar:
Voordelen beton cire muur
Beton cire muur: kosten
Beton cire op muur aanbrengen
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een beton cire muur?

Beton cire betekent letterlijk ‘gewreven beton’. Het gaat dus om een dunne afwerkingslaag voor muren met een stijlvolle betonlook. Dit materiaal staat ook bekend als betonstuc en bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Je kan beton cire zowel voor binnen- als buitenmuren gebruiken:

 • Beton cire binnenmuur: een beton cire woonkamer muur, een beton cire badkamer muur, een beton cire keuken muur, …: deze afwerkingslaag komt in elke ruimte tot zijn recht. Zeker omdat je betonstuc kan aanbrengen op meerdere ondergronden (bestaand beton, pleisterwerk, tegels, hout, …).
 • Beton cire buitenmuur: naast een klassieke cementering of crepi kan je ook beton cire op je buitenmuren laten aanbrengen. Al komt dit polyvalente materiaal in de eerste plaats voor als afwerkingslaag in binnenruimtes.

Wil jij betonstuc op je muur aanbrengen? Vertrouw dan op de ervaring en de expertise van een professionele plaatser. Zo ben je zeker van je gedroomde eindresultaat. Start hier je aanvraag!

beton cire muur

 

Voordelen beton cire muur

Je kan je binnenmuren natuurlijk ook gewoon verven, behangen of bepleisteren. Wil je echter een wand in je woning die een echte blikvanger vormt? Dan is zo’n beton cire muur die gedroomde parel aan de kroon van je woonst. Naast die unieke, tijdloze uitstraling geniet je met zo’n betonlook wand bovendien ook van de volgende voordelen:

 

 • Sterk en slijtvast: dankzij de harde toplaag is betonstuc een sterke, slijtvaste en krasbestendige afwerking voor zowel binnen- als buitenmuren. Zo’n wandafwerking gaat dan ook jarenlang mee, zonder mogelijke scheurtjes of verkleuringen.
 • Tal van uitvoeringen: beton cire hoeft niet synoniem te staan met grijs. Je kan kiezen uit meer dan 50 kleurschakeringen. Daarnaast zijn er meerdere structuren mogelijk (van glad tot ruwer) en ook verschillende glansgraden, afhankelijk van de gebruikte coating als afwerking.
 • Erg onderhoudsvriendelijk: een beton cire muur kan je makkelijk proper houden. Het gaat bovendien om een naadloze muurafwerking. Vuil kan zich dus niet ophopen in voegen zoals bij een betegelde wand.
 • Waterdicht en vlekbestendig: dankzij een beschermdende coating is beton cire volledig waterdicht. Het is dus ook een ideaal materiaal voor in de badkamer, de keuken, het toilet, … Net zoals bij een beton cire vloer krijgen vlekken ook geen kans bij een beton cire wand.
 • Dunne afwerkingslaag: een vakspecialist brengt de betonstuc in verschillende lagen aan, maar het blijft een erg dunne afwerking voor je wanden. Het gaat om maximaal 2 à 3 millimeter.

 

Beton cire muur: kosten

Hoeveel betaal je nu voor een beton cire muur?  Reken op een gemiddelde kostprijs van 80 à 130 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing).  De exacte prijs hangt vooral af van de staat van de ondergrond, de gekozen uitvoering, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, de oppervlakte, …

Een totaalprijs voor jouw project? Een vakspecialist maakt graag een vrijblijvende prijsofferte voor je op. Om zeker te zijn van een correcte prijs is het trouwens aangeraden om meerdere voorstellen gericht te vergelijken. Zo kan je ook nog meerdere uitvoeringen, adviezen, uitvoertermijnen, … naast elkaar leggen. Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

beton cire muren

 

Beton cire op muur aanbrengen

Beton cire op een muur aanbrengen vergt het nodige materiaal én veel ervaring en expertise. De plaatsing gebeurt namelijk in verschillende lagen en de werken kunnen in totaal tot een week duren, inclusief de droogtijd. Een gespecialiseerde plaatser gaat als volgt te werk:

 

 1. Ondergrond voorbereiden en egaliseren

  Dankzij een correcte voorbereiding kan je beton cire op verschillende ondergronden aanbrengen. Een  vakspecialist begint met het vet- en stofvrij maken van die ondergrond. Zijn er gaatjes, scheurtjes of andere oneffenheden? Dan zal hij die eerst egaliseren om een zo effen mogelijk oppervlak te krijgen. Ten slotte volgt nog een primer om een goede hechting met de betonstuc te garanderen.

 2. Beton cire lagen aanbrengen

  Na die voorbereiding brengt de expert de betonstuc zelf aan met een spaan in 2 lagen. Eerst volgt een laag met een grovere structuur die 2 à 4 u moet uitdrogen. Daarna brengt hij een tweede laag aan met een fijnere structuur die een droogtijd van 24 u nodig heeft. Nadien schuurt hij de wand nog eens op, afhankelijk van de structuur die je voor ogen hebt.

 3. Beton cire muur afwerken

  Na die schuurbeurt laat de vakspecialist je beton cire muur eerst verder uitharden. Dat kan enkele dagen duren. Ten slotte is het dan tijd om je wand af te werken met een beschermende coating van bv. polyurethaan. Die ‘sealer’ zorgt ervoor dat je muur perfect waterdicht, vlekbestendig en makkelijk schoon te maken is.

Op zoek naar een betrouwbare specialist in je buurt? We brengen je via onze offerteservice gratis en vrijblijvend in contact met meerdere experts in je buurt. Zij geven je graag meer advies en prijzen op maat. Start hier je aanvraag!

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Er bestaan doe-het-zelfpakketten om zelf je beton cire te maken en aan te brengen op je wand. Toch is dat doe-het-zelven niet aanbevolen, tenzij je echt een doorgewinterde klusser bent. Er zijn namelijk te veel valkuilen (ondergrond voorbereiden, droogtijd, juiste afwerking, …) die het eindresultaat kunnen vergallen. Daarom werk je best samen met een ervaren specialist. Zo kan je zeker rekenen op…

 

 • Advies op maat: welke voorbereiding heeft jouw muur nodig? Welke bijzondere effecten kan je creëren met een beton cire muur in je woonkamer, badkamer, …? In welke mate laat je de betonstuc best opschuren voor het effect dat jij wil? Een ervaren expert zorgt met advies op maat voor een geslaagd project.
 • Correcte voorbereiding: de voorbereiding is het halve werk. Het geldt vast en zeker ook voor een beton cire wand. Een vakspecialist brengt de betonstuc pas aan nadat je muur perfect egaal en stof- en vetvrij is. Die werkzaamheden zijn essentieel voor een optimaal en duurzaam eindresultaat.
 • Optimale plaatsing: dankzij al zijn ervaring brengt een vakspecialist de betonstuc aan volgens de regels van de kunst. Hij kiest de juiste primers, mengt de mortel correct, is erg handig met de spaan en het spackmes, … Zo creëert hij de beton cire wand die je voor ogen hebt.
 • Snelle werken: ga je zelf aan de slag? Dan zullen de werken onvermijdelijk nog langer duren. Dankzij zijn expertise kan een vakspecialist de beton cire namelijk niet alleen correct, maar ook snel aanbrengen. Zo bespaar je jezelf heel veel moeite uit gedurende meerdere dagen.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%. Dat verlaagde tarief geldt bovendien voor alle arbeids- én materiaalkosten. Dat scheelt een pak op je factuur!

BELANGRIJK: vergelijk je graag eerst meerdere vakspecialisten? Dan volstaat het om gewoon het onderstaande offerteformulier in te vullen. Daarna nemen meerdere experts contact met je op voor gratis advies en prijzen op maat:

 

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen