Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire prijs

Beton cire is een dunne stuclaag waarmee je vloeren, wanden, plafonds, … een stijlvolle betonlook kan geven. Maar hoeveel kost beton cire ongeveer? Welke factoren bepalen de prijs? En hoe kan je de kosten van beton cire drukken? Je ontdekt het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:

Prijs beton cire per m2
Besparingstips beton cire
Offertes aanvragen

 

 

Beton cire in een notendop

Beton cire of betonstuc is een betonlook afwerkingslaag. Het bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Je kan het gebruiken om vloeren af te werken, maar ook voor aanrechten, wanden, plafonds, … Die vele toepassingen zijn geen toeval, want beton cire is:

 • zeer dun (2 à 3 mm)
 • waterdicht en olie- en krasbestendig
 • naadloos en heel onderhoudsvriendelijk
 • geschikt voor bijna elk type ondergrond
 • volledig personaliseerbaar op vlak van kleur, structuur en glans

beton cire prijs

 

 

Wat kost beton cire?

De gemiddelde beton cire prijs per m2 bedraagt 80 à 140 euro, incl. btw en plaatsing. Deze richtprijs hangt af van 4 factoren:

 1. Oppervlakte: hoe groter de oppervlakte die je wil afwerken met beton cire, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn.
 2. Moeilijkheidsgraad van de werken: 1 groot oppervlak is makkelijker af te werken dan kleine oppervlakken met veel hoeken en kantjes. Het neemt ook minder tijd in beslag. Dat heeft uiteraard een invloed op de prijs.
 3. Ondergrond: in bepaalde gevallen moet de vakman de ondergrond voorbereiden (scheuren of barsten herstellen, primerlaag aanbrengen, …). Dat brengt vanzelfsprekend ook kosten met zich mee.
 4. Specifieke vereisten: heb je een specifieke kleur voor je beton cire voor ogen? Of een speciale structuur? Deze wensen kunnen de betonstuc prijzen ook verhogen.

TIP: wil je zeker zijn van de beste beton cire m2 prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van 2 à 3 vakmannen bij jou in de buurt via onze offerteservice.

 

 

Besparingstips beton cire

Wil je de beton cire kosten per m2 zo laag mogelijk houden voor jouw project? Dan komen de onderstaande tips ongetwijfeld goed van pas:

 1. Denk aan het verlaagde btw-tarief

  Is jouw woning ouder dan 10 jaar en werk je samen met een vakman? Dan heb je recht op het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%, zowel voor de arbeidskosten als het materiaal.

 2. Combineer meerdere projecten

  Wil je jouw keuken een nieuwe look geven, maar kan de badkamer ook een opfrissing gebruiken? Combineer beide projecten om zo te besparen op het totale kostenplaatje. De vakman kan dan efficiënter werken en grotere oppervlakken bewerken.

 3. Zorg voor toegankelijke ruimtes

  Zorg ervoor dat de ruimtes zo toegankelijk mogelijk zijn. Verschuif indien nodig meubels zodat de vakman geen tijd verliest. Zo bespaar je op de arbeidskosten.

 4. Zoek een professionele vakman

  Een vakman kan betoncire kopen aan scherpe prijzen. Zij kunnen hun producten namelijk aan voordeligere tarieven krijgen dan particulieren.

 5. Vergelijk verschillende offertes

  De beton cire prijzen kunnen verschillen per vakman. Vraag dus verschillende offertes aan voor je de knoop doorhakt.

TIP: wil je eenvoudig en gratis offertes aanvragen bij verschillende vakmannen actief in jouw buurt? Dat kan via het onderstaande offerteformulier:

 

 

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen