Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire kleuren

Beton ciré (ook betonstuc genoemd) heeft vele troeven: deze afwerkingslaag met betonlook voor vloeren, wanden, … is dun, naadloos, sterk en slijtvast. Daarnaast kan je beton cire ook in vele kleuren verkrijgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en enkele fraaie realisaties? Dan ben je hier aan het goede adres!

Ga snel naar:
Kostprijs beton cire
Waarom vakman inschakelen?
Inspiratie & voorbeelden
Veelgestelde vragen
Vraag gratis je offertes aan

 

Beton cire: kleuren & mogelijkheden

Betonstuc is een sierpleister die bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Op zoek naar de gedroomde uitvoering voor je vloer, wand, trap, …? Dan heb je keuze uit de volgende zaken:

 

1. Beton cire kleuren

Wist je dat je uit wel meer dan 50 beton ciré kleuren kan kiezen? Ga je voor de klassieke betonstuc in een grijstint (stone age, donkergrijs, lichtgrijs, …) of mag het wat specialer zijn (bv. beton cire met een staal of koper look)? Betonstuc is ook verkrijgbaar in witte tinten, zandkleuren en terracotta, maar ook fellere kleuren maken deel uit van het gamma (bv. geel, groen, rood, blauw, …). Kortom, je vindt sowieso een kleur op jouw maat.

 

2. Beton cire structuren

Betonstuc is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, waardoor je diverse structuren kan creëren: van glad en elegant tot grover en robuust. Om je interieur een uniek karakter te geven, kan je opteren voor een uitvoering met reliëf. Het is zelfs mogelijk om je stucwerk af te werken met een decoratieve roller om een unieke 3D-print te bekomen. Deze optie keert het vaakst terug om muren en wanden op te fleuren.

 

3. Beton cire afwerking

Afhankelijk van de plaatstechniek kan je verschillende effecten nastreven. Een vakman kan de betonstuc in een effen, strakke uitvoering aanbrengen of net met een stoer ‘gewreven’ effect. Op het eind werkt hij de betonstuc waterdicht af met een beschermende coating. Je kan kiezen tussen een matte of een glanzende uitvoering.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere plaatsers

Het mag duidelijk zijn: er bestaat een ideale uitvoering van betonstuc voor elk project. Wil je gericht beton ciré kleuren, structuren, glansgraden, … vergelijken? Dan vraag je best voorstellen aan bij verschillende plaatsers actief in je buurt. Niet elke plaatser biedt namelijk dezelfde uitvoeringen aan. Het loont dus om goed te kijken en te vergelijken. Zo kan je bovendien ook prijzen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … naast elkaar leggen.

Gratis voorstellen ontvangen? Vul dan het offerteformulier in en ontvang gratis offertes op maat. Start hier je aanvraag.

 

Prijs beton ciré

De kostprijs van betonstuc hangt af van de te behandelen oppervlakte, de staat van de ondergrond, … Ook de kleurkeuze heeft een invloed op de uiteindelijke prijs van je project.  Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van € 75 à 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: de bovenstaande prijzen kunnen verschillen van vakman tot vakman. Wil je graag een precieze prijs voor je project? Vraag dan gratis offertes op maat aan via onze offertepagina. Start hier je aanvraag.

 

betonstuc kleur

 

Waarom vertrouwen op een professional?

Er zijn kant- en klare pleistermixen met een betonlook op de markt die je zelf kan aanbrengen, maar toch raden we aan om deze klus over te laten aan een vakman. Het duurzaam en kwalitatief plaatsen van betonstuc is een secure, arbeidsintensieve klus. Een vakman staat garant voor…

 • Advies op maat: een professional luistert naar je wensen en houdt tegelijkertijd rekening met de mogelijkheden van je woning. Is de ondergrond geschikt voor het plaatsen van beton ciré? Is je project haalbaar of niet? Uit welke beton ciré kleuren kan je allemaal kiezen?
 • Hoogwaardige materialen: een professional werkt alleen met hoogwaardige producten en materialen. Zo ben je er altijd zeker van dat je betonstuc van een erkende fabrikant afkomstig is.
 • Professionele uitvoering: bij het aanbrengen van de betonstuc zorgt een vakman er eerst voor dat de ondergrond stabiel, effen en egaal is. Daarna brengt hij de beton cire aan in verschillende lagen en werkt hij je vloer, wand, trap, … af met een beschermende coating tegen vocht, vet en vuil.
 • Garantie op de geleverde werken: samenwerken met een professional staat synoniem met een gewaarborgde nazorg van je wanden, vloer, keukenblad, … in betonstuc. Is er een herstelling of onderhoud nodig? Dan kan je je plaatser contacteren voor advies of een professionele ingreep.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning meer dan 10 jaar oud en werk je samen met een professional? Dan kan je genieten van 6% btw in plaats van 21% op zowel de materialen als de arbeidskosten.

 

Offertes vergelijken = besparen!

Wist je dat je tot wel 30% kan besparen op je project als je verschillende offertes naast elkaar legt? Zo kan je niet alleen de verschillende projectprijzen vergelijken, maar ook de adviezen, materialen, uitvoeringstermijnen en voorbereidingskosten van de verschillende vakmannen.

Vrijblijvend offertes vergelijken? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Voorbeelden van beton cire kleuren

Ben je benieuwd hoe je realisatie in beton ciré eruit kan zien? Dan nemen we je graag mee langs enkele interieurs in betonstuc met elk een specifiek kleurenpalet. Laat je inspireren door onze selectie aan toepassingen:

 

INSPIRATIE: beton cire in lichtgrijs

beton cire grijs

Beton cire is vooral bekend vanwege die typische, grijze betonlook. Dit klassieke betonstuc kleur oogt modern en tijdloos. In deze hal zijn ook de trappen bekleed met dit pleistermateriaal. Zo vloeit alles mooi samen in een strakke, hedendaagse uitvoering.

 

INSPIRATIE: plafond met zandkleurige betonstuc

beton cire zandkleur

Betonstuc leent zich ook uitstekend om het plafond mee te bekleden. Je ziet de ambachtelijke wijze waarop de beton cire in zandkleur is aangebracht: in grote halen om dat ‘gewreven’ effect te bekomen. Merk ook de grijze betonstuc details op in het keukenblad.

 

INSPIRATIE: woonkamer in blauwe betonstuc

kleuren beton cire

Beton cire in groene, rode, blauwe of gele tinten… Alles is mogelijk. Door het pigment in de samenstelling aan te passen, bekomt de vakman een karakteristiek kleurpalet. Als hij de pleister schuurt, ontstaan er subtiele kleurschakeringen en patronen. De eigenwijze kleurkeuze past goed samen met de warme oriëntaalse inrichting van deze woonkamer.

 

INSPIRATIE: gestucte trap in aardetinten

betonstuc kleuren

Betonstuc onderscheidt zich door z’n veelzijdigheid qua toepassing en uitstraling. Ook meubels en trappen kan je verfraaien met een toplaag in beton cire. Dankzij de robuustheid van het materiaal en de naadloze uitvoering is je trap jarenlang vrij van verwering. Bovendien valt zo’n trap eenvoudig te poetsen met een vochtige doek.

 

INSPIRATIE: beton cire in terracottakleur

beton cire kleuren

Dankzij de talloze kleuren en de unieke designs van beton cire is deze pleister een uitstekende keuze om je zaak of handelsruimte wat extra pit te geven. De bovenstaande realisatie van een slijtvaste vloer in betonstuc is een mooie voorstelling van hoe zo’n gekleurde vloerbedekking eruit kan zien.

 

INSPIRATIE: slaapkamer in wit beton cire

beton cire wit

Betonstuc is erg veelzijdig. Je kan er niet alleen je muren, vloer en plafond mee bedekken, maar ook je meubels. In dit voorbeeld werd dit design bed met witte beton cire bekleed. Door de vloer op dezelfde manier af te werken, krijg je een ruimtelijke, moderne slaapkamer met een tijdloze uitstraling.

 

INSPIRATIE: gele beton cire in de badkamer

beton cire badkamer kleuren

Wie zegt dat beton cire in de badkamer altijd wit of grijs moet zijn? Deze kleurrijke uitvoering toont aan dat het experimenteren met kleuren een mooi en luxueus resultaat kan geven. Betonstuc in de badkamer is trouwens een goed idee dankzij z’n uitstekende waterafstotende eigenschappen.

 

Vraag advies aan een vakman!

Wil je graag je badkamer in witte betonstuc realiseren? Ben je benieuwd naar de talloze mogelijkheden om je keuken of woonkamer karakter te geven met gekleurde beton ciré? Of heb je andere praktische vragen? Een vakman helpt je graag verder met advies op maat.

TIP: wil je graag de mogelijkheden ontdekken en zien welke kleuren er wel en niet bij je project passen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat met onze gratis offertedienst.

 

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen rond beton ciré en z’n uitgebreid kleurenpalet? Dan bieden de onderstaande antwoorden misschien soelaas. Blijf je nadien nog met vragen zitten? Onze professionals helpen je graag verder! Contacteer vrijblijvend een professional actief in je buurt.  • Kan betonstuc verkleuren?
   Om zolang mogelijk de kleuren mooi te houden, brengt een vakman een waterdichte coating (sealer) aan. Op die manier is beton ciré bijna 100% kleurvast. Betonstuc dat lange tijd onderhevig is aan zonnestralen, kan na enkele jaren wel wat lichte kleurverschillen vertonen. Bijvoorbeeld op je terras of de vloer aan een groot raam met veel lichtinval.


  • Kan ik de kleur van mijn beton ciré nadien nog aanpassen?
   Het is niet mogelijk om na de plaatsing van je betonstuc de kleuren nog aan te passen. Dit komt doordat de kleurpigmenten tijdens het mengproces zijn toegevoegd. Daarnaast kan je ook niet zomaar je beton ciré overschilderen. De waterdichte coating voorkomt een goede hechting van de verf, waardoor de nieuwe verflaag kan loskomen. Een professional vertelt je er graag meer over.


  • Hoe houd ik de kleuren van mijn betonstuc levendig?
   Wil je zo lang mogelijk van je mooie beton cire kleuren genieten? Dan is het belangrijk om je vloer regelmatig te reinigen. Gebruik je stofzuiger en een vochtige doek met aangepast of neutraal detergent om je vloer proper te houden. Ook de betonstuc maandelijks inwrijven met bijenwas of acrylwas zorgt voor een beschermlaag tegen vocht en vuil.

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen