Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betoncire.be
banner image

Beton cire: nadelen

Beton cire of betonstuc is een veelzijdig materiaal. Deze polyvalente stuclaag is ideaal om jouw woning een stijlvolle betonlook te geven. Een afwerking met betonstuc heeft dus vele troeven, maar het is ook belangrijk om de beton cire nadelen te overlopen. Met deze 4 aandachtspunten kom je niet voor verrassingen te staan.

Ga snel naar:
1. Plaatsingsduur
2. Douchevloer
3. Krassen
4. Prijs

 

 

Nadeel 1: lange plaatsingsduur

Een vakman brengt beton cire zorgvuldig laag per laag aan. In totaal neemt die plaatsing 5 werkdagen in beslag. Beton cire laat je dus niet zomaar van de ene op de andere dag aanbrengen. Maar als je dat op voorhand weet, is er geen probleem. Je kan de nodige voorbereidingen treffen en de plaatsing van je beton cire inplannen in overleg met je gekozen vakman.

Bovendien kan je na 5 dagen jarenlang zorgeloos genieten van jouw beton cire vloer, woonkamer, slaapkamer, keukenaanrecht, … Daar komt nog eens bovenop dat de tijd die je uitspaart met schoonmaken veel langer is dan de plaatsingsduur. Betonstuc is namelijk volledig naadloos en valt daardoor eenvoudig te reinigen.

TIP: neem contact op met verschillende vakmannen en plan de plaatsing wanneer het voor jou het beste past. Ontvang gratis offertes bij verschillende vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

betoncire plaatsing

 

 


 

Nadeel 2: niet geschikt als douchevloer

Beton cire zelf is niet waterdicht. Om deze stuclaag te beschermen tegen vocht, brengt de vakman een waterdichte coating aan. Door de constante blootstelling aan water is een douchevloer de enige plaats waar beton cire niet aan te raden is.

Je kan beton cire wel laten aanbrengen op de wanden van de badkamer, op badkamermeubels of op de badkamervloer. Ook in de andere ruimtes van jouw woning (woonkamer, slaapkamer, keuken, …) komt betonstuc helemaal tot zijn recht.

TIP: een vakman kan je meer info geven over de nadelen van beton cire in de badkamer, de mogelijkheden en de alternatieven. Zo ben je zeker van de juiste keuze voor jouw project. Start jouw aanvraag hier.

 

betoncire douche

 

 


 

Nadeel 3: gevoelig voor krassen

Betonstuc is iets gevoeliger voor krassen dan bv. woonbeton. Die hogere krasgevoeligheid is inherent aan het materiaal en zorgt ook voor het typische levendige en industriële effect van beton cire. Niets voor jou? Je kan krassen ook eenvoudig vermijden door een deurmat te plaatsen en vilten toppen aan te brengen op de stoelpoten. Of je kan kiezen voor een alternatief materiaal dat krasbestendiger is ( bv. microcement of polyurethaan).

Wist je dat de hippe betonlook van beton cire mogelijk is op zo goed als elke ondergrond? Natuursteen, gips, chape, oude tegels, …: het kan allemaal. Zolang het oppervlak maar vormvast en vlak is. En uitbreken is niet nodig. Beton cire is dus ideaal bij een nieuwbouwproject, renovatie of als je gewoon eens iets nieuws wil.

TIP: wil je meer weten over de eigenschappen van beton cire? Een vakman vertelt er je graag meer over. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina.

 

betoncire krassen

 

 


 

Nadeel 4: hoger prijskaartje

De kostprijs van beton cire ligt iets hoger dan die van vergelijkbare materialen. Dit stucwerk moet namelijk laag per laag drogen. Die arbeidsintensieve plaatsing zorgt voor een hoger prijskaartje. Betonstuc zal hierdoor wel lang meegaan. Je mag het dus beschouwen als een investering op lange termijn.

Bovendien kan je beton cire volledig aanpassen aan jouw stijl en wensen. Er is keuze uit verschillende structuren, glansgraden en meer dan 50 kleuren. Zo past beton cire in elk interieur: modern, landelijk of industrieel. Het materiaal is tijdloos en duurzaam.

TIP: de prijs voor beton cire varieert ook van vakman tot vakman. Je kan de kosten makkelijk drukken door offertes te vergelijken bij verschillende vakmannen. Ontvang gratis offertes bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina.

 

betoncire prijs

 

Offertes voor betoncire ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen